De laatste tijd ben ik weer aan het kwakkelen met mijn gezondheid. Het lukt nog niet helemaal om een nieuw ritme te vinden nu ik weer gestopt ben met mijn awesome tijdelijke baan en ik denk dat ik me daardoor ook minder fit voel. Tijd om weer wat beter m’n best te gaan doen dus! Wat mij erg helpt is goed eten, niet omdat ik het extra lekker vind, of omdat ik zo’n health freak ben, helemaal niet eigenlijk, maar omdat ik dan het gevoel heb dat ik goed bezig ben en de rest van de dag met andere dingen ook automatisch beter m’n best doe. Hoe dat werkt in m’n hoofd? Geen idee, maar het is een makkelijke oplossing om de dag wat beter te laten verlopen.

Afgelopen weekend maakte mijn vriend vanuit het niets ineens heerlijke bagel voor me, gotta love him! Met de overgebleven avocado besloot ik er een smoothie bij te maken en samen was het een super geslaagde lunch. De belegde bagel bevat volgens het recept maar 270 kcal, ideaal dus omdat ik (nog steeds..) wat kilootjes kwijt wil. Voor doordeweeks vervang ik de bagel voor een meergranen wrap, ook super lekker en een tikkeltje gezonder.

Foto

 Ingrediënten voor 2 bagels:

–  2 Bagels (om af te bakken)
– 1 Eetlepel groene pesto
– 1 Eetlepel roomkaas
– 1/2 Avocado
– Beetje citroensap
– Handje verse spinazie Bak de bagels af in de oven en roer ondertussen de pesto door de roomkaas en besmeer beide helften van de bagel ermee als deze klaar zijn. 
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en maak met een mes sneden in het vruchtvlees, vervolgens lepel je de plakjes eenvoudig uit de schil. Besprenkel de plakjes met wat citroensap en beleg de onderste bagelhelften. Verdeel de spinazie over beide bagels en strooi wat zout en peper over de broodjes. Dek het broodje af met de bovenste bagelhelften en smullen maar! 
 Foto

Ingrediënten voor 2 glazen avocado smoothie:

1/2 avocado
1 handje spinazie
1 flinke bevroren banaan
1 eetlepel tarwegraspoeder
1 eetlepel hennepzaad
water, groene thee (koud) of je favo melk om het wat minder dik te maken

Gebruik de andere helft van de avocado en doe deze samen met een handje overgebleven spinazie in de blender. Voeg hier een bevroren banaan aan toe. Omdat de banaan bevroren is wordt de smoothie extra smeuïg en is meteen ook lekker koud. Door er een eetlepel tarwegraspoeder en hennepzaad geef je de smoothie nog een extra boost. Voeg vervolgens water, koude groene thee of bijvoorbeeld amandelmelk toe om het geheel te binden en wat minder dik te maken. Blenden maar en proost!