Mijn favoriete lunch op het moment is zonder twijfel deze wrap met kikkererwten. Vooral nu het wat kouder begint te worden vind ik het heerlijk om zo veel mogelijk warme dingen te eten op een dag. Soepjes, warme broodjes, tosti’s panini’s, bagels.. als het warm is of uit de oven komt dan ben ik blij. Al die warme dingen, met gesmolten kaas en sausjes dat werkt natuurlijk niet zo lekker voor de lijn en heel erg gezond is het ook niet natuurlijk. Tijd voor een gezonder alternatief dus!

Tijdens mijn zoektocht door de keukenkastjes kwam ik een blikje kikkererwten tegen. Tijden geleden eens gekocht, maar ik had steeds geen idee wat ik er mee wilde maken. De kikkererwten gingen samen met een gesnipperd rood uitje in de pan, wat shoarma achtige kruiden erbij (zelf een mix gemaakt) en het rook al heerlijk! Ik vond ook nog een pak meergranen wraps, die altijd handig zijn om in huis te hebben en had nog wat verse groente in de koelkast. Nou, dat was duidelijk. Een kikkererwten wrap, it is!

Ingredienten:
Klein blikje kikkererwten 
Rode ui
Tomaat
Huttenkase 
Wortel
Tuinkers
Kruiden naar keuze, bijv shoarma kruiden

Bak de kikkererwten met kruiden naar smaak, een beetje spicy is erg lekker, voeg er een rood uitje aan toe en bak die even kort mee. Ondertussen wat groente naar keus snijden, en je bent al bijna klaar. Ik ging voor tomaat, wortel en tuinkers maar komkommer, paprika, sla, courgette, etc kan natuurlijk ook. De wrap gaat vervolgens even kort in de magnetron zodat ‘ie lekker warm is en die besmeer je vervolgens met een klein laagje hüttenkäse. De groentes en kikkererwten gaan er boven op, oprollen maar en aan tafel!