Soms zie je in bladen, blogs of televisieprogramma’s een idee voorbij komen waarvan je meteen denkt ‘dat moet ik onthouden!’ Dat had ik nadat ik o.a. in het programma van vtwonen een aantal keer fotobehang voorbij had zien komen. Niet die chliches met wuivende palmbomen en een wit strand, maar mooie -vaak zwart-witte- familiefoto’s uit de oude doos. Opgeblazen als behang geeft dat een supercool effect. Toen mijn oma vorige zomer overleed en wij een gigantische lading aan dia’s vonden, moest ik direct weer aan dit idee denken. Hoe leuk is het om oude vakantiefoto’s van een plek waar je goede herinneringen van vroeger aan hebt, ineens metersgroot tegen de muur te plakken? Een foto van je opa in zijn jonge jaren of een detail van het huis waar je ouders zijn opgegroeid. Je kan natuurlijk eindeloos veel ideeen bedenken die tof zouden zijn of die een hint zijn naar je familiegeschiedenis of mooie herinneringen. Ik vond bijvoorbeeld hele statige portretten van mijn over-over-overgrootouders maar ook vakantiefoto’s van mijn overgrootopa die hij met een kleine boxcamera gemaakt heeft. Dit soort conversation pieces vind ik sowieso erg leuk.

Nu ik weet dat we binnenkort kunnen gaan verhuizen denk ik bij ieder leuk idee natuurlijk meteen na over de mogelijkheid om er in het nieuwe huis ook daadwerkelijk iets mee te gaan doen. Dat is met dit idee niet veel anders. Ik bedenk de functies van de kamers en maak in mijn hoofd al eindeloos veel overwegingen. Wat past er bijvoorbeeld in de werkkamer, of de logeerkamer? Zou een grote print leuk zijn in de hal? Ik ben er nog niet helemaal over uit. Alle dia’s heb ik ook nog niet bekeken, wie weet wat daar nog voor pareltjes uit tevoorschijn komen. Mochten we een plekje én een mooie foto die daar past kunnen bedenken dan ga ik zeker met dit idee aan de slag. 

10x Persoonlijke foto's op fotobehang

Hoe leuk is deze kinderfoto? De vrolijkheid spat er van af en ik kan me voorstellen dat dit voor de bewoners van het huis steeds weer voor een glimlach zorgt. Foto.

10x Persoonlijke foto's op fotobehang

Een afbeelding van je favo film, artiest of fotograaf is natuurlijk ook een optie. Deze klassieke jaren 50 afbeelding staat super gaaf in het eclectische industriële interieur. Foto.

10x Persoonlijke foto's op fotobehang

Wat is hier alles mooi op elkaar afgestemd! De foto maakt de rustieke, minimalistische kamer helemaal af. Foto.

10x Persoonlijke foto's op fotobehang

Kate Moss is natuurlijk prachtig en een foto van haar misstaat in geen enkel interieur. Deze foto van haar in haar jonge jaren is lekker rauw en past perfect bij dit Scandinavische interieur. Foto.

10x Persoonlijke foto's op fotobehang

De bewoners van dit huis zijn vast dol op Amsterdam. Deze foto met een typisch Amsterdams stadsgezicht geeft het interieur direct meer sfeer en eigenheid. Foto.

10x Persoonlijke foto's op fotobehang

Dit wil ik. Ik zag de foto en ik dacht ‘JA!’ De uitvoering is alleen een stukje lastiger wanneer je het behang in een natte ruimte zoals de badkamer wil gebruiken. Een AirBnB in Kopenhagen waar we gelogeerd hebben had het ook gedaan en het was echt prachtig. Wie weet, dus! Foto.

10x Persoonlijke foto's op fotobehang

Weer zo’n te gekke oude familiefoto die opgeblazen is en op de gehele wand is geplakt. Ik vind het resultaat heel erg geslaagd! Foto.

10x Persoonlijke foto's op fotobehang

Wat een fijn sfeertje! De schattige kinderfoto aan het strand past perfect bij de rustige inrichting. Foto.

10x Persoonlijke foto's op fotobehang

Als ik het me goed herinner heb ik deze in vtwonen voorbij zien komen. De foto is -dacht ik- van de opa van de bewoonster die in een werkplaats aan het werk was. Heel ontroerend om dat op deze manier in huis terug te laten komen. Foto.

10x Persoonlijke foto's op fotobehang

In deze hal is het fotobehang een echte eyecatcher. De zwart-wit foto met veel contrast, past perfect bij de sobere aankleding maar zorgt wél voor een hele bijzondere binnenkomer. Dit wil ik ook! Foto.