Overal in het land zijn tegenwoordig wel leuke, lekkere of hippe marktjes te vinden. Hoe beslis je dan waar je naar toe gaat? Mijn graadmeter is vaak Instagram. Ik zoek op een hashtag, en als het er dan leuk uit ziet vind ik het al snel prima. Zo ging het ook een week geleden, op 19 april. Die zondag wist ik niet zo goed wat ik wilde doen. Lekker lui thuis series kijken tot ik er bij neer val, of toch gezellig ergens naar toe? Na een rondje op Instagram werd ik er aan herinnerd dat het Seinfestijn die dag plaatsvond. Het was op dat moment nog grijs en grauw buiten, maar ik hoopte dat het zonnetje later door zou breken. Een uurtje later zaten mijn vriend en ik in de auto op weg naar Haarlem. Afgezien van de leuke Instagram foto’s, had ik geen enkel idee wat ik daar kon verwachten.

Eenmaal aangekomen op het terrein van het Seinwezen was ik direct enthousiast. Wat een leuk sfeertje hangt daar! Het terrein ligt een beetje verstopt tussen (oude) spoorlijnen en als je via het smalle weggetje aankomt heb je geen idee dat er ineens zo’n leuk pleintje op zou kunnen duiken. Rechts zie ik een oude trein waar kinderen op spelen en papa’s en mama’s die met iets lekkers in het gras zitten. Links van me zie ik leuke foodtrucks, tafeltjes met mooie bloemen en ik ruik heerlijk eten. In het midden van dat alles zie ik een hele hoop gezellige kramen, dit wordt een leuke dag!

Al snel zie ik een aantal van mijn ‘Instagram Crushes’ van die mensen of merken waar je ontzettend tegenop kijkt of waar je gewoon heel erg blij van wordt. De prachtige posters en kaarten van My Deer Artshop bijvoorbeeld, ik heb zo staan kwijlen! Het liefst nam ik alle botanische prints mee naar huis. Ook April and May en Te Leuk Hout waren met mooie kramen aanwezig. Daarnaast heb ik bij de vele andere kramen ook echt mijn ogen uitgekeken. Ik spotte Pauline, van Uit Paulines Keuken ook nog hele lekkere truffelolie proeven en iets verderop werden linzenburgers gebakken en smoothies gemaakt. In alle opzichten een heerlijke dag, dus!

Nadat ik even snel een rondje liep om te kijken wat, waar was. Maakte mijn vriend en ik een filmpje van al het leuks dat we tegenkwamen! Ben je benieuwd geworden naar al het leuks? Kijk dan gauw de onderstaande video!

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Dat kan natuurlijk!
De volgende editie vindt plaats op 27 september 22 mei van 12:00 tot 18:00 uur! Het adres van de locatie vind je hieronder en de toegang is gratis!

De organisatie raad wel aan om niet met de auto te komen, vanwege het gebrek aan parkeerplaatsen. Vanaf het station is het ongeveer 8 minuten lopen naar het Seinwezen.

Seinfestijn
Kinderhuissingel 1
2013 AS Haarlem
www.seinfestijn.nl