Een week of drie geleden was ik tijdens een shoptripje in Rotterdam, opslag verliefd op een hangend plantenpotje. Natuurlijk had ik geen flauw idee waar ik die zou moeten laten, dus met pijn in m’n hart liet ik het potje, en mijn nieuwe liefde voor groene accessoires, in de winkel achter. Zoals dat is met alles waar je verliefd op wordt, ik kreeg het niet meer uit m’n hoofd. Ik zocht speciaal op de kleur groen in webshops, hield m’n ogen open voor messing(kleurige) spulletjes en zag in alle winkels ineens dat ene mooie hangende potje staan.

Kort daarna was ik in een giga Intratuin (echt 6x zo groot als dat ik gewend was) en daar zag ik de hangplantjes, waar ik via Pinterest ook al verliefd op was geworden, ineens hangen. Die moesten mee naar huis! Nog geen idee wat ik er mee zou doen, zoals altijd eigenlijk, maar ik kon er vast wel een plekje voor verzinnen. Bij thuiskomst stond het eerste plantje al gauw op een plank boven de computer, met z’n mooie lange ‘slierten’ die als een watervalletje naar beneden vielen. De eerste plek was al gauw gevonden, dus! Plantje nummer twee kon ik misschien wel in de kast in de woonkamer zetten, dacht ik.

Om een lang verhaal kort te maken: het komt er uiteindelijk op neer, dat het potje mét plantje nu links van mij, boven de bank hangt terwijl ik dit typ. Ik kon me niet langer beheersen. Ik verschoof een lamp naar de andere kant van de bank, waardoor er een mooi plekje voor het potje was. Het plantje dat ik kocht past er gelukkig perfect in en ik ben er super blij mee! Oh, en ik kocht ook meteen groene kussenhoesjes.

Al snel hing ik een tweede hangplantje aan de muur een ‘string of hearts’ (Ceropegia woodii) en nu heb ik de smaak pas echt te pakken. Ik wil nog graag een grotere hangplant naast deze hangen, en die hoort natuurlijk in een flinke (hang) pot. Dat wordt een DIY projectje, want die wil ik ook graag goudkleurig/messing en die kan ik helaas nergens vinden. De plant is er al en hopelijk is de pot dit weekend klaar!

Het messing potje is van Bloomingville en het plantje heet ‘string of pearls’ (Senecio rowleyanus).

 Hanging planters / hangende planten in messing pot met 'string of pearls' en 'string of hearts'
 Hanging planters / hangende planten in messing pot met 'string of pearls' en 'string of hearts'