Zodra er nieuws bekend is over nieuwe spulletjes bij Ikea word ik altijd direct enthousiast. Soms vind ik het spuuglelijk, maar vaak ben ik direct enthousiast. Zo ook deze keer, yay! De nieuwe collectie met handige opbergers heet Sprutt en is overwegend wit, yay again! Maandag liep ik een rondje door het Zweedse warenhuis omdat ik wat kleine onzin dingetjes nodig had. Plastic zakjes, prullenbak zakjes, rietjes, je kent het wel. De Sprutt collectie verwachtte ik pas ergens in Februari, dus ik had totaal niet verwacht dat ik daar ineens al mijn favo kastje uit de collectie zou zien staan. Blijkbaar stak ik met mijn enthousiasme ook direct mijn vriend aan, die binnen een paar seconde zei ‘die nemen we mee!’ De Sprutt collectie is dus vooral wit, maar wel met wat neon knalkleuren als accent. Bij het ladenkastje horen dan ook eigenlijk neon roze en gele labels. Als je me inmiddels een beetje kent dan weet je dat dat niets voor mij is. Eenmaal thuis beplakte ik een aantal labels dan ook direct met schoolbord folie. Zo kan ik met witte krijtstiften toch opschrijven wat er in de lades zit, maar kan ik ook makkelijk veranderen of gewoon iets leuks tekenen.
Voor het in elkaar zetten heb je trouwens wel wat geduld nodig. Er komt geen enkele schroef of inbussleutel aan te pas, wie had dat gedacht he? Maar in plaats daarvan ben je lang bezig met het ombuigen van het metaal van alle laadjes en het in elkaar klikken van het frame. Het was de moeite meer dan waard wat mij betreft, ik ben er zó blij mee! Al tijden zocht ik een meubel voor onder de tv in de slaapkamer. Het was vrij kaal en het voelde niet helemaal ‘af’, dat is nu gelukkig opgelost! Het ladenblokje is industrieel, maar niet té en is door z’n diepte van (maar) 30cm ook niet zo kolossaal als een ‘echt’ industrieel ladenblok. Lekker bezig Ikea!
 IKEA SPRUTT in my home on www.everythingelze.com
 IKEA SPRUTT in my home on www.everythingelze.com

Andere favorieten van de Sprutt collectie zijn het opberg kruis (24,95), de trap (17,95) met mandjes (6,99), en de trolly (39,95). Van het kruis zou ik dan alleen wel het gele middenvlak even zwart spuiten met spraypaint, dan is het met een kleine aanpassing echt helemaal mijn ding!

 IKEA SPRUTT collectie
 IKEA SPRUTT collectie
 IKEA SPRUTT collectie