Kleine bijzettafeltjes zijn niet meer weg te denken uit onze interieurs. Al een tijd zien we groepjes van kleinere tafeltjes, in plaats van één grote salontafel. Super praktisch omdat je makkelijk kunt schuiven en ruimte vrij kunt maken voor spelende kids, of een zeldzame poging tot yoga. Een grote salontafel oogt vaak wat lomp en ‘vol’ in een wat compactere woonkamer, dus het is fijn dat we tegenwoordig zo veel keus in kleine tafeltjes hebben! Als je eenmaal hebt besloten dat je voor een aantal kleine tafeltjes wil gaan, komt al snel daarna de volgende keus; ga je voor één stijl of kies je voor compleet verschillende tafeltjes, krukjes, boomstammetjes of toch een poef?

Hoewel de laatste optie een stuk speelser is, creëer je met een aantal tafeltjes in dezelfde stijl ook een hoop rust. Woon je niet heel groot, of hou je van een rust in je interieur? Dan zul je al snel geneigd zijn voor deze optie te kiezen. De tafeltjes van Zuiver sluiten hier perfect op aan. Een vrij minimalistisch ontwerp, mooie materialen en tafeltjes in verschillende maten zodat ze makkelijk met elkaar te combineren zijn. Het enige nadeel is in dit geval de prijs. Wil je een setje van 3 tafeltjes dan betaal je daar in totaal € 407,- voor. Dat is best een uitgave natuurlijk! Wil je wel dezelfde uitstraling, maar een heel stuk minder betalen? Dan heb ik bij Xenos de perfecte oplossing gevonden!
Design on a Budget: Zuiver vs XenosFoto: Zuiver
Design on a Budget: Zuiver vs XenosFoto: Van het kastje naar de muur

Een set van 3 tafeltjes kost bij Xenos maar € 99,- dat is gewoon even € 308,- die je in je portemonnee kan laten zitten. Helaas mis je dan wel de marmeren bladen, maar voor een prijsverschil dat zo groot is, kom je daar misschien wel overheen? Mis je die marmer print nou tóch heel erg, dan kun je er ook nog voor kiezen de bladen van de tafeltjes te beplakken met marmerfolie. Voor een paar euro koop je een rol en een uurtje later zie je al resultaat. Zelf zou ik ze gewoon wit laten en op andere plekken in huis marmer terug laten komen als je dat mooi vindt. Denk bijvoorbeeld aan onderzetters of een rond plaatje waar je wat kaarsen of een plantje op zet. Vaak kun je deze items voor een prikkie bij de kringloop vinden.