Als er nieuwe collecties verschijnen bij IKEA ben ik er meestal snel bij. Met een vestiging op nog geen 10 minuten afstand maak ik me vaak schuldig aan compleet onnodige tripjes, soms zelf alleen maar om even iets te eten. Voor de Eerste Papershop van IKEA reden we een behoorlijk stukje om en ook voor de tijdelijke Brakig collectie maakten we destijds wat extra kilometers. Ik ben nou eenmaal ontzettend nieuwsgierig aangelegd en ik heb de spullen liever zelf in m’n handen dan dat ik plaatjes moet blijven kijken. Nou is dat laatste in dit geval helemaal geen straf trouwens, de fotografie en styling voor deze collectie vind ik helemaal leuk! Na het zien van collectie, die in samenwerking met lokale vakmensen uit Vietnam en Indonesië tot stand is gekomen, ben ik verkocht. Wat later dan anders, deze keer lag ik eens niet voor de deur te wachten, maar alsnog; verkocht. Het past perfect bij de botanische trend van nu. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe, waterhyacint en zeegras geeft de collectie een tropisch tintje. De ontwerpen, die van Zweedse hand zijn, zijn zoals altijd goed doordacht en ook aan duurzaamheid is wederom een belangrijk punt.

Mijn favoriet is het grote, vierkante kussen van waterhyacint. Een ideaal kussen om snel een extra zitplek te creëren en daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een plaatje om te zien. Een paar op elkaar gestapeld en je hebt een leuke poef. Heb je ze nodig als er bezoek is dan kun je ze desnoods zelfs op de grond leggen voor een extra plekje om te zitten. De stoelen, lampenkappen en kleden zijn wat mij betreft ook echt de moeite waard. Het is jammer dat de collectie maar tijdelijk is, want op dit moment heb ik écht geen plek voor nog meer spulletjes. Zie je dus iets dat je leuk vindt? Wacht dan niet te lang, want voor je het weet is het uitverkocht en weg is pech!

 FotoFotoFotoFoto
 FotoFotoFotoFotoImages from IKEA