Vanaf dat we serieus aan het zoeken waren naar een nieuw huis, ben ik eindeloos moodboardjes aan het maken. Ik vind het heerlijk om te doen en het geeft wat houvast qua stijl, aankopen en continuïteit. Want ondanks dat ruimtes wat mij betreft echt wel een duidelijke eigen stijl mogen hebben, vind ik het wel prettig als het in het totaalplaatje wel allemaal klopt en de ruimtes fijn in elkaar overlopen. Het is dan extra makkelijk om even gauw wat moodboards naast elkaar te kunnen leggen.

Deze keer deel ik het moodboard van de badkamer. Toen we het huis kochten zaten er twee badkamers in. Eén heel kleintje en een slaapkamer die was verbouwd tot badkamer. We besloten de originele kleine badkamer te houden en van de ander weer een slaapkamer te maken. We hadden wel wat verbeeldingskracht nodig om te geloven dat we van het kleine, donkere hoekje iets moois konden maken. Met een kleine uitbreiding van de ruimte kwamen we gelukkig al een heel eind. Als kers op de taart voegden we een daklicht toe aan onze plannen, zodat we toch nog daglicht in de ruimte hadden. Omdat de ruimte zo klein is, besloten we voor een witte basis te gaan, met zwarte kranen als eyecatcher.

Als ik naar het moodboard kijk word ik er heel blij van en dat is ook precies mijn bedoeling geweest. Bij een flinke verbouwing heb je af en toe een visueel geheugensteuntje nodig om weer even te zien en te weten dat het uiteindelijk echt wel goed komt. Ik printte het moodboard uit en hing het in de bouwvallige ruimte die ooit moest gaan lijken op de het sfeertje dat ik gemaakt had. En echt, dat helpt! Op de grootste afbeelding, midden in het moodboard, zie je hoe ontzettend veel licht er van boven komt. Dat wilde wij ook! Het was maanden lang niet voor te stellen hoeveel impact dat zou hebben, maar toen ze zaag eenmaal in het dak ging en de eerste lichtstralen naar binnen piepte, kon ik me al bijna niet meer voorstellen hoe ontzettend donker het vlak daarvoor nog was.

We zijn lekker op dreef met de badkamer, dat mag trouwens ook wel na al die tijd, en ik kan het eindresultaat bijna gaan delen. Ik ben zo benieuwd hoe het gaat worden en ik heb zo ontzettend veel zin om het af te stylen en mooie spulletjes (en nieuwe handdoeken, heerlijk!) uit te gaan zoeken. Ik maakte al eens een lijstje met mijn favoriete badkamer items in Scandinavische stijl. Alles zou goed in de nieuwe badkamer passen! Binnenkort meer!

Moodboard badkamer minimalistisch scandinavisch