Lauwwarme quinoa kikkererwten salade. Gezond en clean eten.
Lauwwarme quinoa kikkererwten salade. Gezond en clean eten.
Lauwwarme quinoa kikkererwten salade. Gezond en clean eten.

Laatst had ik zo’n dag dat ik dacht dat ik niets eetbaars meer in huis had. Geen brood, crackers, eieren etc. en omdat het buiten enorm regende had ik ook weinig zin om naar de supermarkt te gaan. Van honger word ik boos, echt zwaar chagrijnig en niet meer te genieten; hangry dus. Met flinke tegenzin dook ik nogmaals de koelkast in, pakte alle restjes bij elkaar en begon te snijden. Nog geen idee wat het zou worden, dus op zoek tussen de houdbare ingrediënten naar rijst, pasta of iets anders om er wat meer een maaltijd van te kunnen maken. Et voilà; Quinoa en linzen. Ik bakte wat ingrediënten, kookte de quinoa en roosterde de kikkererwten met wat lekkere kruiden, groentes erbij en ik was helemaal happy. Een heerlijke salade en dat terwijl ik dacht dat ik de hele dag hongerig en chagrijnig zou zijn.

Ingrediënten
komkommer
cherry tomaatjes
lente ui
kastanje champignons
rode ui
spinazie
quinoa 
kikkererwten
Feta
kruiden, zout en peper
 Bereiding
Was de quinoa en kook zoals op de verpakking staat aangegeven. Doe ondertussen de kikkererwten in een droge pan en voeg hier bijv. shoarmakruiden aan toe. Rooster ze, zonder olie o.i.d. toe te voegen tot ze knapperig worden. Snij de ui en de champignons en bak ze even kort aan in een koekenpan. Tussendoor snij je de overige groentes en de feta klein en doe je ze vast in een kom. Voeg daar de quinoa, kikkererwten en het champignon ui mengsel aan toe als deze klaar zijn. Hussel alles door elkaar en voeg er een scheutje olijfolie en zout en peper naar smaak aan toe.