8.45: Het is donderdagochtend als ik vergezeld door een lekker zonnetje, naar kantoor loop. Iets verderop zie ik mijn lieve collega Anne al verschijnen, bepakt met twee canvas tasjes vól met sapjes. Eindhoven is dankzij de komst van ‘The Happiness Cafe’ een hotspot rijker en kort voor de opening, won ik samen met Anne een 1-day juice cleanse. Vandaag is het dus zo ver.
Uit het mooie canvastasje dat komt een regenboog aan sapjes. Van donkerpaars tot knalgeel en diepgroen. Door de vrolijke kleurtjes ziet het er heel lekker uit, vooral ook omdat ik nog niet heb ontbeten. De volgorde van de sappen mogen we zelf bepalen en aan de hand van de afkortingen van de namen op de dop, kunnen we de ingrediënten achterhalen. Eenmaal binnen beginnen we met de ‘Natural Pink’, een mix van grapefruit, rode biet, aardbeien en gember.

9.00: Op een lege maag is zo’n sapje best wel heftig en eerlijk is eerlijk, van deze smaak ben ik geen fan. Ik zet er een glas heet water naast en probeer zo goed als dat gaat zo snel mogelijk het sapje achterover te gooien. Anne daarentegen, vind het superlekker. Onze smaken verschillen enorm, dus.
Vooral de aarde-smaak van de biet gecombineerd met het pittige van de gember en het bittere van de grapefruit zorgt er bij mij voor dat ik moeite heb om het weg te krijgen. Inmiddels is het bijna 10.00 uur en staat de helft van het flesje nog op mijn bureau.. to be continued..

10.30: Het laatste beetje sap heb ik aan Anne gegeven, ik krijg er gewoon kippenvel van.

11.00: Tijd voor sapje nummer twee! Bij het opendraaien van de dop ruik ik wederom biet en krijg meteen knikkende knieën. Zou ik dit weer niet lusten? Het roze drankje met de naam ‘Powerhouse’ gaat met een flinke eerste slok naar binnen, en jawel, ik vind het lekker! Wat een opluchting! Ik neem iedere paar minuten wat slokken –er moet tussendoor ook nog gewerkt worden- en heb het flesje in 20 minuten leeg. On to the next!

12.30: Lunchpauze! Of naja, drink pauze in ons geval. Ik heb toch wel een beetje trek nu en besluit daarom om voor ‘The Green Machine’ te gaan. Die naam doet tenslotte vermoeden dat je daardoor nog wel even door zou kunnen, toch? Het sapje ruikt net zo groen als ‘ie d’r uit ziet, maar smaakt wat mij betreft wel prima. Anne daarentegen heeft er bijna net zoveel moeite mee, als dat ik had met sapje nr.1. De bleekselderij die hier in zit heeft een behoorlijk sterkte smaak, maar wat mij betreft niet vies.

13:15: Mijn maag begint te knorren en ik voel me een beetje slapjes. In de koelkast liggen nu nog twee sapjes, een gele en een oranje variant. Ze zien er op het oog het lekkerste uit maar om de ingrediënten maak ik me toch lichtelijk zorgen.. Cayenne en gember o.a. en hoewel dat normaal best te doen is, is het zo geconcentreerd écht heftig. We shall see..

The happiness cafe 1-day juice cleanse
14.30
: Sapje nummer 4 gaat er in! ‘The Glow’ heet deze oranje rakker en ik maak me zoals gezegd een beetje zorgen om de selderij en de Cayenne peper. Gelukkig valt ook deze me best mee! De smaak van de selderij is wel overheersend, maar door de sinaasappelsap en de ananas gelukkig ook wel zoetig. Ondertussen knort mijn maag en horen zelfs collega’s in mijn buurt mijn maag herrie maken. Er wordt taart getrakteerd op kantoor en ik snuif even die zoete walm op. Daar zal ik het mee moeten doen namelijk.

16.30: Anne komt mij het laatste sapje brengen en ze neemt meteen een flinke slok. ‘Deze vind jij niet lekker’ zegt ze bemoedigend. Ik neem een slok en mijn hele gezicht vertrekt meteen. Je kent die filmpjes wel, waarbij lollige ouders hun baby een schijfje citroen laten proeven, toch? Nou, zo kijk ik nu ook. Het is alsof ik tien zure matten in één keer in m’n mond heb en ik voel de tranen prikken achter m’n ogen. ‘Spicy Citrus’ heet deze zure bom. Een mix van sinaasappel, grapefruit, citroen, cayenne en gember. Qua smaak eigenlijk best oké, maar je gezicht in de plooi houden is vrijwel onmogelijk.

17.00: Al met al is deze dag me meegevallen. Ik heb niet zoveel honger gehad als ik had verwacht en ondanks dat ik niet alles lekker vond, is het me wel gelukt om alles gewoon op te drinken (oke, op die ene slok van de eerste na..) Ik kan me zo voorstellen dat als ik dit morgen nog een dag zou doen, het me minder zwaar zou vallen. Je bent dan tenslotte al gewend aan de sappen.

18.00: Het advies is om vanavond een salade of een soepje te eten. Als ik de straat in loop komt de geur van de friettent me tegemoet en mijn maag protesteert enorm. Met het laatste beetje wilskracht stap ik de supermarkt in en koop ik sla. Eenmaal thuis schrok ik in één keer m’n bord leeg en na een uurtje ben ik stiekem wel toe aan avondmaaltijd nummer twee. Ik kan het niet laten en bak wat aardappeltjes en besluit daarna maar vroeg naar bed te gaan..

Al met al is deze dag me goed bevallen en vond ik het erg leuk om al die verschillende sapjes te proeven en te proberen! Het zou nooit in me zijn opkomen om al die verschillende smaken bij elkaar in één sapje te doen, maar ik heb hierdoor wel weer nieuwe ideeën gekregen voor mijn eigen sapjes en smoothies. Wil jij nou ook zo’n  juice cleanse doen? Je kunt bij The Happiness Cafe een kuur voor een hele dag, drie dagen of voor vijf dagen kopen. De sappen worden dan iedere ochtend vers voor je gemaakt. Kijk op de website van The Happiness Cafe voor meer info!

1-day juice cleanse
leuke ervaringgoed vol te houden
Erg veel gemberoverheersende groente-smaak
7Hoe is deze dag mij bevallen?
Smaak7.5
Honger5
Service8.5
Effect7
Prijs7