Zodra ik lentekriebels krijg heb ik ook direct meer zin in fruit, water en andere lekkere (gezonde) en verfrissende drankjes of gerechten. Nu het zulk fijn weer is, het weer bijna pasen is en ik hele dagen mijn balkondeur open heb staan komen de grote kannen met zelfgemaakte limonade of water met een smaakje weer tevoorschijn. Het ziet er ontzettend leuk uit, en daar word ik dan weer vrolijk van. Het helpt daarnaast ook enorm om mijn dagelijkse hoeveelheid water binnen te krijgen. Win, win situatie dus! Ondertussen zit ik met een groot schetsblok, mijn laptop en een kan met onderstaand drankje lekker op mijn balkon aan de nieuwe paas printables van 2015 te werken. Heerlijk! Wat is het al lekker warm in de zon!

Vandaag het receptje voor een lekker verfrissend drankje bij de lunch. Of gewoon, wanneer je d’r zin in hebt!

 Ik drink regelmatig water met een ‘zelfgemaakt’ smaakje, maar soms mag de smaak van mij wel wat overheersender! Daarom deze keer geen stukjes fruit in een kan, maar eerst alles in de blender!

Ingrediënten
5 cm Komkommer
1 takje munt
1/2 citroen en/of limoen

De komkommer, munt en een deel van het sap van de halve citroen gaan samen met een glas water (en ijsklontjes) in de blender. Even laten blenden tot een gladde substantie. Als garnering, en voor de extra frisse smaak voeg je nog 1, a 2 schijfjes van de overgebleven citroen aan het glas toe. Proost!

*Heb je nou geen blender? Of hou je niet van ‘stukjes’ in je drinken? De bovenstaande ingrediënten smaken ‘ongeblend’ ook erg lekker. Doe dan wat komkommerschijfjes, citroen en wat munt met ijsklontjes in een kan met water en laat het even trekken.