Zodra ik dit koopje zag, wist ik dat het tijd werd voor een nieuwe rubriek. Design on a Budget. Ben jij net als ik ook gek op Design én op koopjes? Hou mijn blog dan in de gaten!  Deze keer viel mijn oog op een iconische kaarsenhouder. Morgen Lassen ontwierp de bekende Kubus kandelaar in 1962 en was toen enkel beschikbaar voor zijn familie en bevriende architecten. Het ontwerp, dat nu op veel plaatsen te koop is, is voor veel mensen nu nog steeds onbereikbaar vanwege het prijskaartje. Honderdvijfentwintig euro is nou eenmaal veel geld voor een stukje staal waar je vier kaarsen in kunt duwen. In Denemarken heb ik regelmatig even staan kwijlen bij de spulletjes van By Lassen, maar helaas vertrok ik dan altijd weer met lege handen. Laten we even voorop stellen dat ik geen fan ben van namaak, ik weet dat ontwerpers het moeilijk genoeg hebben zonder grote bedrijven die er met hun ontwerp vandoor gaan.. Maar then again, als je eenmaal zo’n begrip bent in de design wereld dan merk je echt niets van een knock off van Leenbakker. Ondanks dat ik ‘m nog niet in het echt gezien heb, sta ik vanmiddag waarschijnlijk bij de kassa om ‘m mee naar huis te nemen. Wat vinden jullie van deze look-a-like?
 By Lassen, Kubus 4, Black 125,-
 VS
 Leenbakker, Kandelaar 101, 15,99