Heerlijk (eerlijk) eten, een origineel concept, een inspirerende plek en nog betaalbaar ook. Wat wil je nog meer? StrijpS in Eindhoven is z’n zoveelste hotspot rijker. Een paar jaar geleden had ik gedacht dat ik voor zo’n fijne plek naar New York of Berlijn zou moeten reizen. Of toch op z’n minst naar Amsterdam. Niets is minder waar. In het creatieve hart van Eindhoven kunnen we nu, zonder vlieguren te maken, genieten van deze fijne plek. Onder De Leidingstraat bevindt zich uiteraard, onder de leidingstraat van de voormalige Philips gebouwen. Een plek met een onnederlandse vibe wat mij betreft. Misschien omdat de industriële pergola is ontworpen door Piet Oudolf? Je weet wel, die beroemde tuinarchitect die in New York de inmiddels beroemde High Line ontworpen heeft? De plek is nog volop in ontwikkeling en zal, mede door de toevoeging van een hoop extra groen, de komende tijd alleen nog maar meer opbloeien.

Onder de Leidingstraat zit niet alleen vanwege de passende naam op de perfecte locatie, het concept sluit namelijk ook perfect aan bij de sfeer die StrijpS uitademt. Even een snelle (gezonde) boodschap doen, uitgebreid lunchen of een heerlijke avondmaaltijd afhalen? Het kan allemaal. Zelf ben ik extra enthousiast over de afhaalmaaltijden. Op de Facebook pagina verschijnt regelmatig een dagmenu, met hele originele, lekker klinkende gerechten die niet duurder zijn dan een frietje met een snack bij de plaatselijke snackbar. Bulgur met zoete aardappel, feta, courgette, rozijntjes, pompoenpitten en korianderyoghurt (€6,95) met voor €2,50 een biologische kipspies bijvoorbeeld. Dat klinkt zelfs voor een frietje oorlog verslaafde zoals ik, een stuk lekkerder dan zo’n kleffe hap.

“Belegde boterhammen, gezonde ontbijtjes, stamppotjes, gewoon een lekker bakje koffie, huisgemaakte soepen, biologische wijntjes, verse salades (zelf samen te stellen), Italiaanse pasta’s, borrelplanken, huisgemaakte carrotcake en meer lekkers. Om mee naar huis te nemen of gezellig bij ons op te eten!” 

Onder de Leidingstraat
Leidingstraat 45
5617 AJ Eindhoven
040-8420870
hallo@onderdeleidingstraat.nl