Het is steeds lekkerder weer en zelfs officieel lente (yay!). Dat betekend natuurlijk ook dat de schoonmaakdrift weer komt bovendrijven! Waar dat precies vandaan komt mag Joost weten, maar zodra het zonnetje schijnt en alle ramen weer open kunnen dan moet ineens overal een sopje overheen. De afgelopen week heb ik de ladeblokken in de hal al helemaal uitgemest en twee vuilniszakken aan -op onverklaarbare wijze verzamelde- troepjes weggegooid en dit weekend staat de rest van het huis op de planning. Waarom? Geen idee.

Toen ik vanmiddag op mijn balkon van het zonnetje aan het genieten was, stond ik even stil bij de grote voorjaarsschoonmaak. Ik krabbelde wat op papier terwijl ik eigenlijk helemaal niet kan tekenen, en niet veel later was daar een poster! Ondanks dat ik ab-so-luut niet van schoonmaken hou, vind ik dat frisse, opgeruimde gevoel als je klaar bent met die ellende wel fantastisch. De poster ging dus in een lijstje onder het mom van ‘van de nood een deugd maken’. Omdat ik vast niet de enige ben die spontaan de achterkant van de schilderijen of de onderkant van de eettafel móet poetsen, leek het me leuk om deze poster met jullie te delen!

Dit weekend is er heerlijk weer voorspeld (20-22 graden), dus er zullen helaas wel meer mensen ten prooi vallen aan die onbeheersbare driften. Nog niet zo lang geleden keek je dan wat meer naar de leuke mannen op straat, nu check ik het keukenkastje of de schoonmaak azijn nog op voorraad is. Ik word oud.

Because of the nice weather in Holland i’ve come to think about a nice and big spring cleaning. Why we all have the urge to do so when the sun starts shining is still a mystery to me, but why not make the best of the situation? I’ve made a poster (in Dutch) about spring cleaning to make it a little more fun. Have you done your spring cleaning jet? 

Foto

Download HIER de poster in zwart!

Foto

Download HIER de poster in mintgroen!