Nog 18 dagen en dat is het Pasen! Wat mij betreft het ultieme lentegevoel. Ik heb vrij weinig met de religieuze kant van Pasen, maar des te meer met de lente. Mijn favoriete seizoen! Op Pinterest hou ik al sinds vorig jaar een ‘Easter‘ bord bij met mooie en creatieve Paasideeën. Natuurlijk allemaal in Scandinavische stijl. Geen pasteltintjes voor mij, maar strak zwart wit. Tijdens de Paasdagen gaan wij meestal uitgebreid brunchen bij mijn ’tweede ouders’. Ontzettend gezellig, een enorm lange tafel gedekt in vrolijk geel en een zee aan gekleurde eieren. Thuis is het dus wat soberder, maar daardoor niet minder leuk als je het mij vraagt!

Dit jaar ben ik er vroeg bij en staan de Paastakken al te pronken op tafel. Daar moet natuurlijk ook wat in hangen, bedacht ik me later. Bij winkels als de Action vloog het geel me alweer om de oren bij het zoeken naar geschikte decoratie. Het leek me daarom wel leuk om (witte) eieren uit te blazen, te decoreren en aan te takken te hangen, maar met een kat kan dat hoogstens één dag goed gaan. Tijd voor plan B dus! Ik ben een avondje achter m’n laptop gedoken en heb papieren hangers gemaakt. Die moeten het wel overleven! Omdat ik ze zo leuk vind staan in m’n takken heb ik besloten ze met jullie te delen! Voor de liefhebbers is er ook een mintgroene versie. Een van de weinige kleuren die ik in mijn huis toelaat, haha. Als je ze leuk vindt en ze gaat ophangen zou ik het héél leuk vinden om daar een fotootje van te zien! (mailen naar elze@everythingelze.com) Veel plezier ermee!

*De hangers zijn eenvoudig te printen op normaal papier, uitknippen, dubbelvouwen, gaatje erin en met een koordje op te hangen. Zelf heb ik voor de uiteindelijke versie de (matte) achterkant van fotopapier gebruikt zodat ze net iets steviger zijn.

I really like easter and the spring feeling this holiday gives me. But when I was searching for the perfect decoration for my Easter branch, all I could find was yellow or pastel. That doesn’t go well in my colorless house. So, why not make my own? I made hangers in my favorite non-colors; black and white. And for those of you who do need a little color, I’ve made them in mint-green as well! If you decide to hang them, I would love to see a picture! (email to elze@everythingelze.com) Enjoy!

*The hangers are easy to print on normal paper, cut out the shapes, fold them together, make a hole for your cord and you’re ready! I’ve printed mine on (the back of) photo paper so it’s still matt but a bit stronger.

Scandinavian Nordic Easter Decoration. Free mint green printable by EverythingElze

 Download hier de mint groene versie!
Download hier de zwarte versie!