Regelmatig komt het voor dat ik doelloos in de bouwmarkt rondstruin omdat mijn vriend iets nodig heeft (of denkt nodig te hebben..). Vaak eindig ik dan snel bij de weinige accessoires die er in een bouwmarkt te vinden zijn, of ik sta te turen naar alle mooie kleurtjes in het verfschap. De laatste keer bleef ik hangen bij het touw en daarna bij de messing leiding materialen. Allerlei DIY projecten schoten door mijn hoofd, maar daar moest ik eerst even voor gaan zitten voordat ik weer met veel te veel nutteloze materialen richting huis zou vertrekken. Mijn oog viel daarna op de koppelstukken en lassokken en die leken mij de perfecte maat voor een kaars te hebben. De grijze, oudere man die naast mij druk aan het zoeken was naar materiaal voor een waarschijnlijk heel serieus klusproject, begreep maar niet wat ik daar te zoeken had. Ondertussen had ik alle verpakkingen al eens in mijn handen gehad en ik hoorde die man bijna denken dat ik gek geworden was. Ongestoord stond ik daar op mijn gemak al het messing met elkaar te vergelijken. Uiteindelijk ging ik voor de meest simpele variant en liet ik de man vertwijfeld achter. Voor nog geen 2 euro per stuk vond ik het de gok wel waard en met 2 lassokken op zak verliet ik uiteindelijk de bouwmarkt. Eenmaal thuis probeerde ik direct een van de kaarsen in de lassok te zetten en tot mijn eigen verbazing paste dit precies! Ik ben erg blij met het resultaat en het past precies bij de rest van de messing en goudkleurige accessoires die ik al in huis heb. Strak, minimalistisch, een beetje industrieel én messing. Ook zo’n super simpele kandelaar maken? Kijk dan bij de bouwmarkt even naar lassokken van 22mm.

messing lassok als kandelaarmessing lassok als kandelaar