Een tijdje terug zag ik bij de Leenbakker een glazen pot met een tekst staan. Normaal is zoiets niet helemaal mijn ding, maar na een dubbele afprijzing bleef er een bedrag van minder dan een euro over. Door de tekst op de pot ‘Life is all about moments’ kreeg ik het idee om er leuke momenten in te verzamelen. Ik stelde het voor aan mijn vriend en die vond het een leuk idee. Samen besloten we de pot op 31 januari 2015 open te maken en alle leuke herinneringen van het afgelopen jaar samen nog eens terug te lezen. Zo gezegd, zo gedaan. De pot ging mee naar huis en al snel vulde hij zich met de eerste briefjes. Zó nieuwsgierig word ik er van als ik zie dat er weer een nieuw briefje in zit! Maar afspraak is afspraak, we lezen ze pas aan het einde van dit jaar. Normaal ben ik niet zo van het ‘zoetsappige’, maar ik vind het lastig om alle fijne momenten -en dan met name de kleine dingen- lang te onthouden. Niet dat ik er niet dankbaar voor ben, of dat ik er niet blij mee ben.. Mijn geheugen laat me nou eenmaal in de steek. Om dezelfde reden maak ik af en toe een blogpost met dingen waar ik blij van word. Gewoon, omdat het zo fijn is om even stil te staan bij die kleine dingen die anders aan je voorbij razen. Het schrijven van de briefjes is op zichzelf al leuk, even wat extra aandacht voor dat ene moment dat je niet wil vergeten. Nu de pot eenmaal staat denk ik ‘waarom heb ik dit zelf niet bedacht?’ Als DIY idee is dit natuurlijk ook ontzettend leuk. Een mooie (weck)pot met een tekst van porseleinstift er op bijvoorbeeld, of krijtstift op een oude augurken pot. Ideeën genoeg, maar nu dit exemplaar eenmaal staat vind ik het voorlopig wel prima. Volgend jaar wordt het een leuk DIY idee, áls we het schrijven van de briefjes dit jaar volhouden tenminste.