Vanaf het moment dat ik een mooi messing hangpotje had opgehangen, wilde ik meer van deze leuke exemplaren in huis! Helaas is messing behoorlijk aan de prijs. Voor het redelijk kleine potje dat eerder op mijn blog te zien was, betaal je bijna 40 euro. Naast het leuke ‘erwtenplantje’ wilde ik graag een grote plant hangen, het liefst in zo’n zelfde messing pot. Al gauw bleek dat ik een echt messing exemplaar uit mijn hoofd moest zetten. Niet te vinden, en wat ik wel vond was onbetaalbaar (voor mij).

Dan maar zelf maken, toch? Ik keek rond bij bouwmarkten en vond metallic goudspray. Die had ik al in the pocket! Een snelle speurtocht in de keukenkastjes leidde tot de vondst van roestvrijstalen schalen van IKEA. Normaal gebruiken we die voor stokbrood of salades, maar als plantenpot zouden ze het vast ook prima doen. Bij Karwei haalde ik daarna nog zwart touw, hetzelfde als het touw van het Bloomingville potje. Het touw kostte maar 0,25 ct per meter, maar omdat we het laatste stuk op de rol hadden mochten we het zelfs gratis meenemen. Voor nog geen 15 euro heb ik nu dus een mooie ‘messing’ hangpot waar ik super blij mee ben! Vooral door het roestvrijstaal van de schaal lijkt het na het spraypainten echt alsof deze pot ook gewoon van messing is gemaakt. Ben je benieuwd hoe je super makkelijk én snel je eigen ‘messing’ hangpot maakt? Lees dan hieronder verder welke spullen je nodig hebt en hoe je in een paar eenvoudige stappen in een mum van tijd je plant in deze mooie pot kunt hangen!

Benodigdheden:

IKEA Blanda Blank schaal 20cm € 1,69
Touw 5 meter € 0,25 ct p/m
Metallic gouden spraypaint  € 11

Boormachine

 DIY faux brass hanging planter
 DIY faux brass hanging planter

How to:

1. Meet rondom de schaal drie gelijke delen af en markeer de punten met potlood. Meet vervolgens 1,5 cm lager uit vanaf deze drie punten. Dit zijn de plekken voor de gaten waar het touw doorheen komt.

2. Plak op de plaatsen waar de gaten moeten komen een stukje schilderstape. Op deze manier krijg je wat grip voor het boren in het gladde staal van de schaal. Boor vervolgens de drie gaten.

3. Verwijder eventuele braampjes met een schuurpapiertje en maak de schaal goed vetvrij.

4. Spuit de schaal met de goudkleurige verf zoals aangegeven staat op de verfbus. Dit kan natuurlijk ook in iedere andere kleur die je mooi vindt.

5. Verdeel het touw in drie gelijke delen en knip deze in drie stukken. Vervolgens steek je het touw vanaf de buitenkant naar binnen in de schaal. Maak aan het uiteinde van het touw, in de binnenkant van de schaal, een stevige knoop. Herhaal dit op alle drie de punten.

6. Pak alle touwen na het vastmaken aan de schaal, samen beet en zorg dat de schaal recht hangt. Knoop vervolgens de drie touwen bij elkaar en laat aan de bovenkant eventueel een lus over om de plantenhanger makkelijker aan het plafond te bevestigen.

7. Kies een mooie plant en verpot deze in de plantenhanger!

 DIY faux brass hanging planter DIY faux brass hanging planter DIY faux brass hanging planter
 DIY faux brass hanging planter DIY faux brass hanging planter DIY faux brass hanging planter