Regelmatig hoorde ik van vriendinnen dat ik zo ontzettend kleurloos was. De inrichting, m’n kleding, het servies, de handdoeken, mijn vroegere schoolspulletjes.. alles is inderdaad vrij kleurloos. ‘Verf eens een muur in een leuk kleurtje!’ Ja, een leuk kleurtje. Wat vind ik nou een leuk kleurtje? Na lang wikken en wegen kwam ik toch steeds weer uit bij grijstinten, zwart, wit en alles wat daar tussenin zit. Dat is nou ook niet bepaald fleurig. Uiteindelijk smeerde ik een cognac bruine kleur op één van de muren in de woonkamer. Geen gezicht. Alsof ik ineens een baby gekregen had met darmproblemen. Na me een lange tijd geërgerd te hebben aan die kleur, besloot ik zelf een pot donkergrijze verf met een pot witte verf te mengen en schilderde de muur over in iets dat leek op betongrijs. Een hele verbetering, maar echt blij was ik er niet mee. Gekleurde kussentjes op de bank, vazen, bloemen, printjes.. Echt, ik heb het geprobeerd. Conclusie? Ik ben gewoon een grijze muis. Ik hou niet van kleur. Wel bij andere, maar niet bij mezelf. Gelukkig hoef je je als kleurloos type tegenwoordig niet meer te schamen met al die liefhebbers van Scandinavische interieurs, alleen maar medestanders! Yay! Geen kleurentherapie voor mij dus.

Ondanks dat de cognac bruine muur op z’n zachtst gezegd geen daverend succes was, vond ik de kleur zelf wel heel mooi. Toen ik bij Leen Bakker tussen de nieuwe 101woonideeën collectie een cognac leren kussen zag liggen, was ik dan ook snel verkocht. Eenmaal thuis sloeg de twijfel natuurlijk weer direct toe, bruin is toch echt een kleur.. help! 😉
Eenmaal op de bank, tussen mijn zwart-witte kussen verzameling, staat het eigenlijk wel heel gaaf! Voorlopig is het een blijvertje dus! Hij kleurt heel erg mooi met de herfstbladeren aan de boom voor mijn balkon en ik krijg er wel een lekker herfstig gevoel van. Dankzij Instagram werd ik nog enthousiaster, die mooie plaatjes wil ik jullie dus niet onthouden. Op 4 manieren gestyled, waarvan 3x door Instagrammers en 1x door 101woonideeën. Mijn favoriet is niet lastig te raden, linksboven van @marloeswonen vind ik echt prachtig!