Als ik één trend zou moeten noemen waar ik me echt ik kan vinden, dan zou dat zeker de urban jungle trend zijn. ‘Vroeger’ had ik nooit planten in huis. Verder dan af en toe een verdwaald supermarktboeketje, kwam ik niet. Wat ik wel kocht ging dood en in het zeldzame geval dat het plantje het een half jaar overleefde, was ik er zo op uitgekeken dat z’n leven tragisch moest eindigen in de groene kliko. Nee, ik had geen groene vingers en dat vond ik meer dan prima. Ineens waren daar toen de cactussen en binnen een mum van tijd had ik een enorme verzameling. De grootste was 1,5m hoog en de kleinste nog geen 1,5 cm. Overal in huis kon je ze vinden, zelfs op het kleinste kamertje. Op een dag bracht mijn vriend zelfs een tree cactussen mee in plaats van een bos bloemen, zo ver ging de liefde. Na de cactussen kwam na een lange zoektocht de Pilea in huis en toen was het einde zoek. Hangplanten, planten in standaards, stekjes en zelfs ontsproten eikeltjes, er is nu van alles te vinden hier in huis.

Op mijn eettafel staan, eigenlijk per toeval, twee plantenstandaards en dat staat zó gezellig! In een impuls kocht ik ze bij Loods5, maar eenmaal thuis had ik stiekem geen idee waar ik ze moest laten. Herkenbaar he? Ik zette ze op tafel en deed er alvast een plantje in en eigenlijk was ik direct tevreden. Nu zie ik ineens overal gave planten standaards en het liefst zou ik ze ook allemaal kopen. Vooral in de Sissy Boy heb ik het zwaar, afgezien van verschillende standaards hebben ze daar ook een mooie plantentafel en alles is daar zo mooi gestyled dat ik het meteen mee wil nemen. Voorlopig fantaseer ik er digitaal nog maar even op los en fantaseer er dan meteen een groter huis bij, zodat ik alles kwijt kan.Favorites: Plantenstandaards - everythingelze.com