Tijden lang vond ik het best lastig om mijn eigen stijl te vinden en toe te passen. Omdat ik veel met interieur en styling bezig ben kom ik zó veel tegen dat ik leuk vind, dat het soms moeilijk in te schatten is of ik iets nou tof vind om mee te werken, of dat ik het mooi vind voor in mijn eigen huis. Na veel proberen ben ik uiteindelijk weer terecht gekomen bij mijn eerste liefde; minimalistisch en Scandinavisch met klassieke (design) elementen. De rest van mijn ‘uitspattingen’ kan ik gelukkig kwijt in mijn styling opdrachten.

Het afgelopen jaar is de woonkamer al aardig veranderd, maar de slaapkamer bleef achter. Alles was nog strak zwart wit zonder echte aankleding of accessoires. Tijd om dat te veranderen, dus! Kort na mijn hersenspinsels over de slaapkamer kreeg ik van Simba de vraag of ik hun matras wilde proberen. Ja, natuurlijk! Een goed excuus om ook daadwerkelijk met de veranderingen aan de slag te gaan, is natuurlijk altijd welkom!

Ik vind het prettig om een moodboard te maken van de sfeer die ik voor ogen heb en ik besloot dat daarom ook voor de slaapkamer te doen. Als inspiratiebron gebruikte ik uiteraard Pinterest. Waar zouden we tegenwoordig nog zijn zonder Pinterest? Ik pinde er op los en gaande weg kwam ik er achter dat bepaalde kleurstellingen en materialen toch wel erg vaak voorkwamen. Dat werd dus de basis! Linnen, de kleur ‘greige’ en ruimte voor prints.

De verf zit inmiddels op de muur, een verdiepte achterwand is gemaakt en de eerste accessoires zijn neergezet! Met het resultaat tot nu toe ben ik erg blij. Het is de tweede kleur geworden, van onderaf gezien in het moodboard. In het echt is de kleur wat meer grijs dan op de digitale kleurstaal. Bij Søstrene Grene kocht ik mooie houten lijsten en ik vond een minimalistische schets van mijn oma, die ik direct  heb neergezet. Binnenkort deel ik het resultaat!