Vorig jaar, aan het eind van de zomer, ging ik op bezoek bij Sjef en Bob. Een super creatief stel dat hun toenmalige huis compleet verbouwd had. Ik was daar natuurlijk om het resultaat van al dat harde werk vast te leggen. We maakten een binnenkijker, die je hier terug kunt kijken.

Inmiddels hebben Sjef en Bob een andere woning gekocht, en wát voor een! Het pand is in 1913 gebouwd, heeft enorm veel mooie en originele details en staat op een hele fijne plek aan het water. Naast de originele details, zijn de praktischere dingen als verwarming, leidingwerk, etc ook origineel. Een héle hoop werk dus. Het lijkt me super spannend, maar als ik één stel zou moeten aanwijzen om deze klus te klaren, dan zijn zij het. Ze zullen er met hun creativiteit, bouwkundig inzicht en goede smaak vast een paleis van maken!

Naar verwachting gaat het project één jaar duren, en gedurende dat jaar kun je op mijn blog volgen hoe het met hen en met het huis gaat. Kunnen alle ideeën worden gerealiseerd? Lukt het allemaal met de verbouwing? Hoe gaan ze het pand inrichten? Het komende jaar gaan we er gezamenlijk achter komen!

Op Instagram liet ik eerder al een sneak peek zien en gaf ik een kleine rondleiding. Ben je benieuwd naar meer beelden van het huis? scroll dan gauw verder en hou de komende tijd mijn blog in de gaten voor verbouwingsupdates! Deze keer zal ik de foto’s van Funda delen, zodat we kunnen zien waar ze verliefd op zijn geworden én wat het startpunt van al de toekomstige veranderingen is.

Project Noordkade - everythingelze.comProject Noordkade - everythingelze.comProject Noordkade - everythingelze.com

 

“Dit object beschikt over veel karakteristieke details uit de Jugendstil periode. Zo is de voorgevel voorzien van mooie gevellijsten en zijn de ramen rondom onderverdeeld. Verder beschikt de begane grond over plafonds met plafondlijsten en -ornamenten en is de statige ontvangsthal voorzien van een klassieke tegelvloer en een mooie massief-houten trappartij.”

 

Project Noordkade - everythingelze.com Project Noordkade - everythingelze.com Project Noordkade - everythingelze.com Project Noordkade - everythingelze.com Project Noordkade - everythingelze.comProject Noordkade - everythingelze.com

“De woning beschikt op de begane grond over een royale ensuite woonkamer, een statige herenkamer/ eetkamer en een studeerkamer/ bibliotheek. Verder zijn er twee eenvoudige keukens en twee kleine badkamers. Het souterrain van het woonhuis zorgt voor veel bergruimte.”

Project Noordkade - everythingelze.comProject Noordkade - everythingelze.com Project Noordkade - everythingelze.com Project Noordkade - everythingelze.com Project Noordkade - everythingelze.comProject Noordkade - everythingelze.com

“De eerste verdieping biedt plaats aan vijf royale slaapkamers. De hoge bergzolder (nok op ca. 4,60m!) is per vaste trap bereikbaar en biedt mogelijkheden ter uitbreiding van de woonruimte.”

Project Noordkade - everythingelze.comProject Noordkade - everythingelze.comProject Noordkade - everythingelze.comProject Noordkade - everythingelze.com

“Het bijgebouw: Achter de woning ligt een corridor met daaraan een tweede keuken, badkamer, berging en een royaal bijgebouw. De begane grond van dit bijgebouw is verdeeld in 4 compartimenten (respectievelijk 43m2, 27m2, 17m2 en 14m2) waarvan de grootste ruimte via openslaande deuren te bereiken is. Verder beschikt het bijgebouw over een souterrain (ca. 30m2) en een royale bergzolder.”

Project Noordkade - everythingelze.com Project Noordkade - everythingelze.comProject Noordkade - everythingelze.comProject Noordkade - everythingelze.comFoto’s en tekst quotes: Funda.nl