Een ronde eettafel in een keuken of het eetgedeelte van een huis vind ik ontzettend knus staan. Alleen al door een rechthoekige, harde vorm te veranderen in een speelse, ronde vorm veranderd de sfeer in de ruimte vrijwel direct. Dat een ronde tafel al lang niet meer iets van vroeger is, bewijzen alle mooie inspiratieplaatjes op bijvoorbeeld Pinterest en woonprogramma’s wel. De stoelen komen mooier uit, de tafel is makkelijker te stylen en ook lampen staan vaak net even iets gaver boven een ronde tafel. Een groot bezwaar is echter vaak dat het minder praktisch is, een ronde tafel kun je namelijk niet tegen een muur schuiven en moet daarom altijd vrij staan in de ruimte. Je kunt wat minder stoelen kwijt en ook de ruimte op tafel zelf, is wat beperkter. Eet je vaak met heel veel mensen aan de eettafel? Dan heb je best een flink exemplaar nodig om alle borden, glazen, schalen en andere gezellige ‘troepjes’ in het midden kwijt te kunnen. Is dat niet het geval, of heb je genoeg ruimte? Dan is een ronde eettafel een perfecte manier om in een handomdraai een gezellige eetruimte te creëren.

In veel afleveringen van vtwonen worden ronde eettafels gebruikt en altijd weer levert het prachtige plaatjes op. In de laatste aflevering bijvoorbeeld, die met dat huis met drie en-suite kamers, breekt de grote ronde tafel de ruimte en door het formaat passen er meer dan genoeg spullen op. Omdat een ronde tafel nog niet standaard in ons systeem zit, leek het me leuk een flinke verzameling te maken van de mooiste inspiratieplaatjes met deze tafels. Kunststof, hout, wit of zwart, voor ieder wat wils!

Wat vind jij van een ronde eettafel? Zou je het overwegen of heb je er zelf één? Ik ben erg benieuwd!

ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafels ronde eettafelsBron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20