Zodra het kwik boven de 25 graden komt, veranderd mijn voorkeur voor eten en drinken meteen. Wie wil er met hoge temperaturen nou boven het gasfornuis staan ’s avonds? Of een broodje tussen de middag eten? Ik heb daar dan gewoon geen trek meer in. Op de een of andere manier vind ik eten maar ‘vermoeiend’ als het buiten warm is. Fruit en salades daarentegen, daar kan ik geen genoeg van krijgen! Oh, en ijsjes natuurlijk! De koelkast is tot de nok toe gevuld met het lekkerste fruit en vanavond staat er een lekker koele pastasalade op het menu.

Watermeloen is mijn all time favorite als het lekker weer is. Het liefst eet ik het all day every day! Als drankje is watermeloen ook echt een van mijn favorieten, het is zó lekker en verfrissend! Dus trek een sprintje naar de supermarkt (Oke, wandel op je gemakje.. het is te warm voor een sprintje) en koop een flinke watermeloen! Wat je over houdt kun je bijvoorbeeld invriezen (maak bolletjes en gebruik ze als ijsklontjes), je kunt er ijs van maken (bevroren banaan en bevroren meloen samen in de blender), of vries bijvoorbeeld onderstaand drankje in en je hebt heerlijke ijsjes!

Ingredienten:
Watermeloen
Verse munt
Aardbeien (optioneel) 
Ijsklontjes
Citroensap
Bereiding:
Snij een flinke part van de watermeloen en doe dit (zonder schil, uiteraard ;)) in de blender. Voeg hier een stuk of 5 aardbeien, een takje munt wat druppels citroensap en ijsklontjes aan toe en blenden maar! Als garnering kun je nog een stukje meloen aan het glas steken. Enjoy!