Al zo lang als ik me kan herinneren vind ik kokos vies. Op koekjes, met chocola, in het avondeten.. alles! Mijn vriend daarentegen vind het heerlijk! Er staat een grote pot kokosrasp in het keukenkastje en ook de kokosmelk is niet aan te slepen voor in wok gerechten. Steeds als we in de supermarkt zijn wil ‘ie verse kokosnoten meenemen, ik keek ‘m dan even vies aan en dan bleven ze (gelukkig) liggen. De laatste keer heb ik blijkbaar niet vies genoeg gekeken, want ineens lag daar zo’n harige bruine bal in onze kar. Vooruit dan maar!

Vandaag was het moment dat ‘ie open moest. ‘Wil je het echt niet proberen?’ Waarom ook niet! Eerst met een mes in de gaatjes staan porren, toen met een mes op de bolle kant geslagen, toen maar het balkon op en ‘m heel hard op het beton gegooid, maar weer het mes proberen, op het aanrecht butsen, nog een keer het balkon op.. En toen kwam het grof geschut. Mijn vriend kwam de kamer in lopen met een honkbalknuppel. Eén flinke klap en toen was ‘ie doormidden! Hij maakte een heerlijke smoothie voor ons, die ik nog lekker vond ook!

Kokos smoothie op www.everythingelze.com
Ingrediënten 
1 Kokosnoot (het water en het vlees)
2 kiwi’s
3 (bevroren) bananen
1 glas amandelmelk
(evt ijsklontjes zodat ‘ie meteen koud is)Doe alles in de blender en wacht tot er een (redelijk) glad mengsel ontstaat. In een glas gieten, wat kokosrasp er overheen en enjoy!