Vandaag deel ik het resultaat van de slaapkamer make-over. Al eerder schreef ik dat ik onze slaapkamer een beetje zat was. Combineer dat met mijn onophoudelijke stroom aan ideeën en verander-drang en je hebt een ‘nieuwe’ slaapkamer! Hiervoor was de slaapkamer eigenlijk volledig wit. Alle muren, het beddengoed, bed en de kasten. Op bed lag een zwart-witte deken met ‘plusjes’ er op. Een beetje in de stijl van de bekende dekens van Pia Wallen. Naast het bed hingen plankjes met daarop grote, vrij chique lampen. Het was mooi, maar vrij onpersoonlijk.

Nieuw beddengoed & matras 
Nieuwe dingen horen natuurlijk bij een make-over. Een absolute must was bijvoorbeeld linnen beddengoed. Ik vind dat zó mooi en comfortabel. Om mezelf er van te overtuigen dat die aankoop een goed idee was, deelde ik eerder al 15x Scandinavische slaapkamers met linnen beddengoed. Daarna stond ik natuurlijk binnen no-time aan de kassa. Een nieuw matras was ook erg welkom. Mijn vriend had al een tijd behoorlijk wat last van zijn rug en hij lag niet meer lekker in ons bed. We keken een beetje om ons heen naar nieuwe bedden en/of matrassen totdat Simba mij vroeg of ik hun matras wilde proberen. Dat kwam natuurlijk als geroepen! Nu het nieuwe matras onderweg was, wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk de slaapkamer veranderd hebben. Het matras werd zo snel bezorgd dat dát niet helemaal gelukt is, maar omdat hij in een hele praktische doos, opgerold en zonder lucht verpakt zat, konden we hem nog even aan de kant zetten tot we zo ver waren.

slaapkamer make-over en nieuw matras - everythingelze.comslaapkamer make-over en nieuw matras - everythingelze.comslaapkamer make-over & nieuw matras - everythingelze.comNieuwe kleur & wand
Al een tijd ben ik verliefd op die stijlvolle ‘greige’ (grijs / beige) interieurs die je op Pinterest veel ziet. Ik ging aan de slag met alle ideeën en maakte een moodboard waar ik helemaal blij van werd. Het moodboard is hier terug te vinden. Bij H&M Home vond ik precies in de nieuwe kleur van de muur, twee vaasjes die ik natuurlijk niet kon laten staan. Bij Søstrene Grene kocht ik mooie houten lijsten en twee oude stoelen werden omgedoopt tot nacht’kastje’.

Naast de nieuwe kleur, wilde ik ook een nieuwe wand plaatsen. Ik koos voor een half hoge voorzetwand, waar ik later de accessoires op zou kunnen zetten. Dit soort details zie je meestal terug in wat karakteristiekere woningen. Het toevoegen van zo’n wandje zorgt daardoor direct voor een heel hele fijne, eigen sfeer. De wand is heel eenvoudig en goedkoop zelf te maken met een houten frame en MDF panelen. Ik kan er alles op kwijt, zonder gaten te boren voor plankjes, lijsten en andere accessoires telkens als ik weer iets anders wil. Ideaal voor in ons huur appartement, omdat je het ook heel eenvoudig weer kan demonteren.slaapkamer make-over & nieuw matras - everythingelze.comslaapkamer make-over & nieuw matras - everythingelze.comslaapkamer make-over & nieuw matras - everythingelze.com

Resultaat & Ervaringen
Wat was ik blij toen het af was! De kleur is precies zoals ik had gehoopt, niet te beige, niet te grijs, maar perfect ‘greige’. Het is de kleur ‘Authentic Grey’ van Flexa geworden. De keur van het nieuwe linnen dekbed en sprei passen er perfect bij. Zodra het af was stond ik natuurlijk te springen om het nieuwe matras van Simba op bed te leggen. Hij moest na het uitpakken even ‘rusten’ zodat er voldoende lucht in het matras kon komen en hij in vorm kon komen. Die avond dook ik letterlijk op mijn bed. Het matras lag zó anders dan onze oude, dat ik me zeker 3 nachten lang verbaasd heb over het gevoel. Heel comfortabel en zacht, maar tegelijk ook heel stevig. Na een week was ik helemaal gewend en ik zou ondertussen echt niet anders meer willen. Mijn vriend merkte ook al vrij snel verschil qua rugpijn, dus het matras is helemaal goedgekeurd! Toch spannend als je zoiets online bestelt, maar vanwege de mogelijkheid om 100 dagen proef te slapen durfde we het toch aan. De accessoires op het voorzetwandje blijf ik eindeloos veranderen, heerlijk om dat zo flexibel te kunnen doen! In één van de houten lijsten kwam een schets van mijn oma. Een minimalistisch, vrouwelijk figuur op mooi, oud papier. Als ik de tekening in een winkel zou zien had ik hem direct gekocht, dus je kunt je misschien wel voorstellen hoe blij ik was toen ik deze vond tussen een stapel oude schetsen toen we het huis van mijn oma leeg maakten.

Al met al ben ik heel blij met het resultaat! Een aantal vrij simpele veranderingen hebben toch voor een heel andere sfeer gezorgd. We slapen super lekker in de nieuwe kamer én op het nieuwe matras. Ben je benieuwd geworden naar ons matras? Kijk dan eens op de website van Simba voor meer informatie.