Een nieuwe maand is aangebroken, en dat betekend in dit geval dat we weer naar de Ikea kunnen rennen voor een nieuwe collectie. Officieel ligt vanaf vandaag de Viktigt collectie in de winkels. Net zoals bij bijna alle collecties van Ikea, werd ik weer héél enthousiast van de mooie, minimalistische beelden. Ikea is hiervoor de samenwerking aangegaan met Ingegerd Råman, een van de bekendste glasontwerpers en keramisten uit Zweden. Al eerder liet ik haar prachtige huis en studio zien, waardoor je nu misschien beter kunt begrijpen hoe zij tot deze collectie voor Ikea is gekomen. De Handgemaakte producten van glas, keramiek en natuurlijke vezels blinken uit in pure eenvoud. Alles ademt hetzelfde gevoel uit en is met zichtbaar veel liefde en aandacht ontworpen.

Overal om ons heen zien we op dit moment rotan en bamboe. Een perfect moment voor deze collectie, die ook gebruikt maakt van deze materialen. Zo kun je alles in huis erg mooi combineren. Het zwart en wit van het keramiek past perfect bij de naturelle kleuren van bijvoorbeeld de manden, lampen en stoelen.

De Viktigt collectie bestaat onder andere uit  karaffen, schalen en kommen van glaswerk, serveerschalen van aardewerk, manden gemaakt van natuurlijke vezels, traditioneel gevlochten bamboe lampen, verschillende stoelen, krukjes en zelfs een sofa.

IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGTIKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT IKEA VIKTIGT

Bron: Ikea