Zwarte TV’s vind ik lelijk. Ja, punt uit. In sommige interieurs heeft het wel wat, bij ons alleen niet. Ik stoorde me al tijden aan de zwarte TV in mijn kleurloze, neutrale slaapkamer, dus bij wijze van experiment moest die er als eerst aan geloven. Even kijken waar het klik systeem of de schroefjes precies zitten, en binnen een mum van tijd heb je de lijst van de tv los geklikt van de electronica. Nadat we alles goed vetvrij hadden gemaakt kwam de spuitbus met primer tevoorschijn. Het was direct al mooi. Na het drogen was het tijd voor een laagje zijdeglas, et voilà! Een witte tv!

Nadat dat experiment overduidelijk geslaagd bleek te zijn, moest ook de (veel duurdere) TV in de woonkamer er aan geloven. Helaas heb ik geen foto’s gemaakt van de stappen, maar echt, het is heel simpel. Zorg ervoor dat je het scherm goed beschermd door de TV bijvoorbeeld omgekeerd op bed, of op een zachte doek te leggen. Zoek even uit hoe de lijst om de TV bevestigd is en maak die vervolgens voorzichtig los. Heb je schroefjes losgemaakt? Onthou goed welke waar horen en bewaar ze op een veilig plek! Vervolgens kun je met de spuitbus aan de slag! Een laagje primer is wel aan te raden, zodat de verf goed hecht en de kleur mooi dekt. Nadat de eerste laag droog is kun je de tv afmaken met hoog- of zijdeglans en even uit laten harden (als je mazzel hebt met de verf kun je ‘m dezelfde avond nog terug in elkaar zetten).

Het in elkaar zetten gaat bijna net zo makkelijk als het uit elkaar halen en het eindresultaat is wat mij betreft prachtig! Het kijkt ook veel lekkerder als je niet afgeleid wordt door de dikke zwarte rand om het beeldscherm. Hieronder de voor en na foto’s. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden?

Let wel op! Je garantie vervalt uiteraard direct bij deze aanpassing. Denk dus goed na voordat je deze keuze maakt. Mijn advies: wacht tot je fabrieksgarantie sowieso vervallen is.

VOOR
NA  
DIY TV wit spuiten, verven op www.everythingelze.com