Dat ik gek ben op Scandinavisch design is waarschijnlijk geen verassing meer. Dat ik geen bergen geld te besteden heb aan het zoveelste ‘onnodige’ interieur-dingetje waarschijnlijk ook niet.. maar toch wil ik alles hebben! Gelukkig kom ik door mijn foldertjes verslaving en shoptripjes regelmatig fijne koopjes tegen, die ik graag met jullie deel!

Ik kan me de eerste keer dat ik naar Loods 5 ging nog goed herinneren. Afgezien van een hele hoop mooie spullen en de enorme spijt dat ik niet al jaren eerder gegaan was, is een lamp die ik toen zag hangen me altijd bijgebleven. De industriële lampen waren toen net ‘in de mode’ en de wat stoerdere interieurs waren je van het. De lamp, die iets weg had van een oude fabriekslamp, hing aan een stoere cognac leren band en onder de kap zat een stalen frame. Het gebruik van het staal en leer, gecombineerd met de antracietgrijze kleur van de lamp vond ik toen al prachtig. De lamp paste toen (en nu eigenlijk nog steeds niet..) in mijn interieur, maar dat neemt niet weg dat ik hem nog steeds erg mooi vind.

Met een prijskaartje van 189 euro is de lamp van Zuiver niet heel goedkoop te noemen. Zo’n lamp vind ik vooral erg leuk als ze met z’n tweeën boven de eettafel hangen, maar dat kost je dan een kleine 380 euro. Dat is een behoorlijk bedrag voor veel mensen, natuurlijk. Bij Kwantum zag ik kortgeleden ineens een heel goed alternatief. Voor maar 60 euro per lamp haal je een goede look-a-like van het origineel in huis. Dat is voor twee stuks zelfs nog goedkoper dan één originele. Dat zijn fijne koopjes, toch? Dezelfde uitstraling en stijl boven je eettafel, maar dan ruim 250 euro goedkoper. Ik zeg doen!

De lamp van zuiver kun je hier vinden en de lamp van Kwantum hier.
Design on a Budget: Zuiver vs Kwantum Design on a Budget: Zuiver vs KwantumFoto’s: Zuiver