In veel jaloersmakende Scandinavische interieurs zie je vaak prikkabels hangen. Los, samengebonden, aan de muur, aan het plafond, ter decoratie of echt als lichtbron. Op welke manier dan ook, ik vind ze geweldig! Een jaar of twee geleden wilde ik ze voor het eerst hebben. Overal gezocht, nergens (betaalbaar) te vinden. Ik kwam ze later tegen op de site van Granit, maar die winkel zit helaas niet in Nederland. Na nog wat speurwerk op marktplaats en via Google gaf ik het uiteindelijk maar op. De afgelopen vakantie naar o.a. Stockholm was dé kans om ze eindelijk te scoren. Bij Granit twijfelde ik daarom ook geen moment en ging het lichtsnoer meteen in mijn mandje. Eenmaal terug in Nederland loop ik rond bij de Kwantum, en wat denk je? Prikkabels! Wel met hele lelijke gekleurde lampjes erbij, maar die vervangen we natuurlijk gewoon! Kosten? 25 euro! Omgerekend was ik voor mijn exemplaar uit Zweden bijna het dubbele kwijt. Ik heb ze net even aan een grondige inspectie onderworpen en ze zijn exact hetzelfde. Dus, voor de liefhebbers onder ons, trek een sprintje naar de Kwantum!