Deze keer kijken we binnen in het prachtig verbouwde huis van Sjef (33) en Bob (28). Een heerlijk creatief stel die alle gezamenlijke ideeën hebben losgelaten op hun woning. Met oog voor detail hebben zij hun huis volledig aangepakt, waardoor zij nu samen met hun twee teckels kunnen genieten van hun fijne thuis.

Bob is 28 jaar en werkt als manager bij de Bijenkorf waar hij leiding geeft aan de afdeling wonen. Dit is tevens zijn passie en hierdoor is hij alle dagen omringt met de mooiste en nieuwste spullen. De liefde voor interieur is naast zijn werk, ook terug te zien in het huis. Zijn man Sjef werkt in Boxtel als opleidingscoördinator aan het SiNTLUCAS, een creatieve mbo school. Sjef is 33 jaar en heeft gestudeerd aan de kunstacademie en ook dát zie je terug in de woning.

“Wij wonen in Weert, Sjef komt oorspronkelijk uit Nederweert (buur gemeente) en ik uit Panningen. We zijn bewust in Weert gaan wonen. Een leuke, gemoedelijke plek dicht bij Eindhoven. Weert heeft een leuk plein met veel leuke cafés waar je in de zomer heerlijk buiten kunt zitten. We wonen nu 8 jaar samen, waarvan 5 jaar in dit huis, met onze twee ruwharige teckels Ibel en Disko.”

Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com

Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com

Waarom hebben jullie voor dit huis gekozen?
“We hebben bewust gekozen voor een huis waar veel aan moest gebeuren. Daarnaast was een vrijstaande woning ook een wens van ons. Dat was nog even een uitdaging, wanneer je als starter op de woningmarkt komt.

Toen we het huis kochten moest alles gerenoveerd worden. Boven was maar één stopcontact en de badkamer was in de berging op de begaande grond. Dit gaf ons de kans om er helemaal onze eigen plek van te maken. We hadden een aantal wensen: een badkamer boven, een houtkachel en voldoende stopcontacten, want die heb je immers nooit te veel.

“Toen we dit huis kochten was er boven maar één stopcontact”

We hebben in 4 maanden tijd bijna alles gerenoveerd, waarbij we veel zelf hebben gedaan. De keuken hebben we 3 jaar geleden verbouwd en daarbij ook nog circa 50m2 aangebouwd.”

Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.combinnenkijker bij sjef en bob - everythingelze.comBinnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.comBinnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com

Wat is jullie favoriete ruimte in huis?
“Voor ons beide is dat de leefkeuken, daar hebben we heel veel plek. We veel zitten er veel samen, koken er en we kunnen daar heerlijk borrelen met vrienden. Deze ruimte is volledig aangebouwd en zelf ontworpen. In de winter zitten we graag in de woonkamer voor de kachel. Heerlijk warm.”

“De chesterfield is van mijn opa en oma geweest en is mij erg dierbaar” – Bob

Is er iets in je huis dat je erg dierbaar is? 
“De Chesterfield die in de keuken staat is mij heel dierbaar. Deze is van mijn opa en oma geweest. Daarnaast ben ik erg blij met de kachel in de woonkamer, dat is toch een van de betere investeringen in ons huis geweest.”

Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com

Hoe zou je jullie stijl omschrijven?
“Een mengelmoes van stijlen en tijden, met de nadruk op pure en stoere materialen. Bijvoorbeeld de beton vloer of de gerecyclede bakstenen in de keuken. Een combinatie van nieuwe en oude meubelen, die we hebben gevonden in een tweedehands winkel of nieuw gekocht op mijn werk. We laten ons inspireren door magazines, Pinterest, Instagram, onze reizen, kunst en vormgeving. Gelukkig vinden we beide hetzelfde mooi en hebben we nauwelijks discussies of concessies gedaan (als het om ons interieur gaat).”

Hebben jullie nog woonwensen?
“We willen binnen nu en een paar jaar verhuizen richting Den-Bosch, maar misschien dat we eerst nog de zolder gaan verbouwen. Een vaste trap naar zolder, dakkapel en een kleine 2de badkamer staan nog op het wensen lijstje.”

Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com binnenkijker bij sjef en bob - everythingelze.com Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com Als laatst nog een kleine sneak peak in de slaapkamer, waar de oude knuffel van Bob een speciaal plekje heeft.
Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com

Fotografie: Everythingelze.com