Al tijden was ik op zoek naar ‘floating frames’. Ik had ze bij Loods5 gezien, maar daar waren ze helaas snel uitverkocht. Ook bij verschillende interieurmerken zaten/zitten ze in de collectie, maar helaas zijn die exemplaren vaak erg duur of moeilijk te verkrijgen. Natuurlijk sprong ik een gat in de lucht toen ik een paar weken geleden bij de Action ineens soortgelijke lijsten vond voor maar een paar euro! Ik nam direct twee maten mee naar huis, maar eenmaal thuis vond ik het lastig wat ik er in wilde doen. Eén ding was zeker, de bijgeleverde print met veren moest er uit. Niet dat daar wat mis mee was, maar de lijsten hebben zo veel meer potentie dan dat. Ik begon na te denken over wat leuke ideeën en aangezien de lijsten zo’n grote hit zijn op Instagram, besloot ik die ideeën natuurlijk direct met jullie te delen! Wat heb jij met je floating frame gedaan? Ik ben erg benieuwd naar nóg meer inspiratie!
Zelf ben ik aan de slag gegaan met een krijtstift marker. De eerste afbeelding tekende ik uit de hand, maar al snel bedacht ik me dat het glas zich natuurlijk perfect leent om een mooie tekst op over te trekken. Ik printte een afbeelding van Pinterest uit, hield die achter het glas en stiften maar! In twee minuten tijd heb je een super originele lijst die je als je ‘m zat bent ook weer in een paar minuten hebt veranderd. Natuurlijk zijn er nog véél meer leuke dingen te verzinnen met deze veelzijdige lijsten.

Klik snel verder om te zien welke leuke ideeën ik nog meer voor jullie op een rijtje heb gezet!

BOTANISCH:
• Een blad van je lievelingsplant
• Een gevonden klavertje vier
• Gedroogde bloemen
• Een rietpluim
• (Een assortiment van) Herfstbladeren
• Een vergaan blad waar je alleen nog de nerven van ziet
• Berkenboomschors
• Een lijst vol madeliefjes

VERZAMELINGEN:
• Postzegels zien er in een glazen lijst ineens heel hip uit
• Herinneringen aan een leuke date (bioscoopkaartje, bonnetjes, bloemblaadjes)
• Notitie velletjes of lieve post-it briefjes van je vriend(in)
• Oude geldbiljetten of papier geld uit een vakantieland
• (Kleding)tags van een mooi merk als bijv. Chanel of Celine
• Leuke doodles die jij of iemand die je kent heeft getekend
• Stukjes gescheurd inpakpapier dat overbleef na je verjaardag

FOTO’S:
• Een uitgeknipt silhouet van je kindje/vriend/moeder, etc
• Polaroid foto’s
• Photo Booth foto’s, het liefst van 10 jaar geleden
• Ouderwetse foto’s van je grootouders toen ze jong(er) waren
• Instagram prints (via bijv Hema)
• Een uitgeknipte foto van een insect of vlinder, zo lijkt het net of er een echte in zit
• Ouderwetse negatieven

RANDOM:
• Een grote veer van bijvoorbeeld een pauw of fazant
• Een verzameling kleine, fluffy veertjes
• Een grote letter van plakfolie (bijv marmer, schoolbord of ondoorzichtige folie)
• Je geboorteplaats geknipt oud een oude landkaart
• Een quote met letterstickers of (dymo) lettertang
• Een uitgeknipte tekst
• Maak er door gebruik te maken van whiteboard markers een memo bord van
• Een wereldkaart, kaart van je lievelingsland of stad
• Een mooie (overgetrokken) tekst of print met krijtstift marker
• Een van mijn printables is altijd leuk, natuurlijk 😉