Als je mij twee jaar geleden had verteld dat (bepaalde) planten hip konden zijn, dan had ik je heel raar aangekeken. Ondanks dat ik altijd wel wat groen in huis had, heb ik me er eigenlijk nooit in verdiept of er echt iets om gegeven. De laatste jaren merk ik dat dat compleet is omgeslagen en daar ben ik heel blij mee! Misschien is het de schuld van Pinterest? Op bijna alle mooie interieur plaatjes is wel een plant te zien en na 10 van die plaatjes ga je, je toch afvragen hoe die ene plant heet. Het begon allemaal bij de Pilea, zo’n leuk en karakteristiek plantje! Na een lange zoektocht en via een hoop omwegen staan er nu twee kleine baby Pilea’s in mijn raamkozijn. Yay! Maar dat is niet het enige plantje waar ik mede dankzij Pinterest verliefd op ben geworden. De cactus spreekt zo ondertussen voor zich natuurlijk. Al een jaar of twee duiken die stekelige plantjes óveral in huis op. Van de badkamer tot de hal en alles er tussen in. Inmiddels heb ik cactussen in alle soorten en maten, van een paar cm tot 1,20m en ik vind ze allemaal even leuk. Stiekem begin ik een beetje een planten ‘hoarder’ te worden, zoals je ziet op de foto hierboven.. Oops! Na een korte tel-sessie kom ik uit op 35 cactussen! Gelukkig zijn sommige daar van maar 2 cm hoog. Dus echt, het valt best mee!
Benieuwd welke planten nu ‘hip’ zijn en en perfect in een Scandinavisch interieur passen? Klik gauw verder naar het  lijstje dat ik heb samengesteld. Vul ‘m gerust aan als je nog een goede tip hebt!
Asparagus
Kamerlinde (Sparmannia africana)
Cactus
Pilea (Pilea peperomioides)
Kamerden (Araucaria heterophylla)
Klavertjes 4 (Oxalis deppei)
Vingerplant (Monstera Deliciosa)
Eucalyptus
Vetplanten (Succulent)
Vijgen plant (Ficus carica)
String of Pearls (Senecio rowleyanus)
String of Hearts (Ceropegia woodii)
Varen  (Athyrium)
Oerwoud cactus (Rhipsalis pulchra)
Baby Eikenboompje (Quercus robur)

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie en hippe planten, maar het moet wel een beetje overzichtelijk blijven! Eergisteren kon ik me weer niet inhouden toen ik met de hond in het bos liep.. ik ben nu inmiddels ook de trotse eigenaresse van een hele mooie baby varen. Dat is niet echt stelen, toch?! Het bos had er genoeg, echtwaar! Waar mijn plotselinge liefde voor die groene rakkers nou vandaan is gekomen weet ik écht niet, maar ik kan me inmiddels helemaal vinden in de botanical trend van nu! Vooral gecombineerd met een zwarte muur en een mooie plantenhanger van natuurlijk materiaal is het wat mij betreft liefde op het eerste gezicht. Het frisse groen staat ook prachtig in een overwegend wit interieur en frist niet alleen de zuurstof op, het geeft het hele huis net even wat extra’s. Hieronder heb ik nog wat voorbeelden verzameld van prachtige interieurs en dito planten.

 FotoFoto
 FotoFoto
 Foto
 Foto