Na een verhuizing hebben de meeste mensen meteen al wel een idee bij het interieur dat ze willen en hoe ze de ruimtes in huis in gaan delen. De tuin blijft dan vaak een beetje achter. Zonde, want met een fijne buitenruimte heb je veel meer plezier van je woning! Het is natuurlijk ook best een lastige klus. Het kiezen van de planten bijvoorbeeld, daar moet je je echt even in verdiepen. Schuttingen, tegels of toch gras, het zijn wat mij betreft misschien nog wel lastigere keuzes dan de vloer binnen in huis.
Nu het er op lijkt dat we binnenkort gaan verhuizen naar een woning met tuin -in plaats van alleen een balkon- ben ik me maar meteen gaan verdiepen in wat ik mooi vind!

Na weer veel te veel tijd op Pinterest door te hebben gebracht ben ik er wel uit denk ik. Veel groen, niet te netjes qua planten en zwart als basis zodat het groen er lekker uit knalt.

10 x Tuinen met zwarte accenten - everythingelze.comDe achterkant van deze tuin is bedekt met spiegels, waar bamboe voor is geplant. De ruimte is niet groot maar door de spiegels op deze manier te gebruiken is het een stuk lichter én ruimtelijker. Het idee zwarte schuttingen en de planken op de grond ga ik denk ik pikken, zo mooi!

10 x Tuinen met zwarte accenten - everythingelze.comDeze banken, daar wil je toch gewoon in ploffen en de hele dag niet meer van af komen? Het lijkt me een heerlijk plekje, waar je dankzij de vuurschaal ook ’s avonds nog lang blijft zitten. Ik zag deze banken en ben direct op zoek gegaan naar iets soortgelijks. Bij Intratuin zag ik toevallig deze (klik). Die gaat op de wishlist denk ik!

10 x Tuinen met zwarte accenten - everythingelze.comDe zwarte schuttingen krijg ik na het zien van al die mooie plaatjes sowieso niet meer uit mn hoofd. En hoe leuk is het idee om uitsparingen te maken in een vlonder voor boompjes zoals deze? Het huis waar we gaan wonen heeft achterin de tuin een vrij flinke boom staan. Of die blijft staan weten we nog niet, maar dit zou dan wel een hele leuke oplossing zijn om de ruimte er om heen goed te benutten!

10 x Tuinen met zwarte accenten - everythingelze.com
Normaal ben ik niet zo’n fan van planten in potten, maar als je het doet moet je het goed doen. Wat mij betreft is dit wel heel erg geslaagd. Een mooie statement die (vooral als je een pot op wieltjes hebt) ook nog eens heel praktisch is. Als je je interieur vaak veranderd is het natuurlijk ook prettig als je de tuin zo nu en dan ook eens helemaal om kan gooien. Planten in potten zijn wat dat betreft natuurlijk mega handig!

10 x Tuinen met zwarte accenten - everythingelze.comDeze prachtige tropisch ogende planten zullen het vast niet overleven in ons Nederlandse klimaat, toch? Kijk, hiervoor heb ik dus echt een tuinexpert nodig. Ik vind het er in ieder geval prachtig uit zien. De verhoogde zwarte bakken zijn, omdat ze extra diep zijn, ook nog eens ideaal als extra zitplaatsen. Dat idee ga ik zeker onthouden!

10 x Tuinen met zwarte accenten - everythingelze.comDeze prachtige loungebank is een DIY van blogster Nina Holst. De combinatie van het zwart, grijs en wit vind ik echt prachtig! Haar hele huis en tuin zijn overigens echt geweldig. Als je nog op zoek bent naar inspiratie is haar blog Stylizimo.com  écht een aanrader!

10 x Tuinen met zwarte accenten - everythingelze.comEen buitenkeuken is iets dat we ook in Nederland steeds vaker zien. Heb je een flinke tuin of ruimte voor een overkapping dan is het een hele fijne toevoeging! Nog meer reden om de hele dag in de tuin te bivakkeren. De echt luxe varianten hebben een koelkastje voor koude drankjes en zelfs een spoelbak met stromend water. Zo veel luxe en ruimte hebben wij in ons nieuwe huis niet, maar de BBQ op een leuke manier een plek geven in de tuin kan natuurlijk altijd!

10 x Tuinen met zwarte accenten - everythingelze.comVerlichting in de tuin vind ik super gezellig. Als het ’s avonds gaat schemeren en de lampjes aan gaan geeft dat zo’n knus gevoel. Een lichtsnoer heb ik altijd heel erg mooi gevonden. We gebruiken ze nu in huis, maar ik wil ze in het volgende huis graag voor de tuin gebruiken. Nu hopen dat ze waterdicht zijn!

10 x Tuinen met zwarte accenten - everythingelze.comHet grijze grind in combinatie met zwart en hout vind ik ook erg mooi. Lekker makkelijk in onderhoud ook en het ziet er meteen uit alsof je je tuin onderhouden hebt. Ideaal dus, voor iemand zoals ik die nog nooit een tuin gehad heeft. Grind gaat bij deze dus ook op het boodschappenlijstje!

10 x Tuinen met zwarte accenten - everythingelze.com
1|2|3|4|5|6|7|8|9|10

Last but not least; deze gezellige overkapping. Ideaal om ’s avonds of bij iets minder lekker weer in te zitten. Het slimme gebruik van de hoogteverschillen vind ik ook erg leuk. Zie je de grote keien daar tussen de vlonders uit piepen? Daardoor lijkt het alsof de natuur helemaal z’n gang heeft kunnen gaan. Een heel speels effect dat ik ook zeker ga onthouden. Nu komen grote keien of rotspartijen niet in het wild voor in Nederlandse achtertuinen, maar zo’n sfeertje kun je natuurlijk wel nabootsen.

Wat voor tuin heb jij? En heb je tips voor mijn toekomstige tuin? Tips voor mooie meubels, schuttingen en de namen van mooie en makkelijke tuinplanten zijn heel erg welkom!