Een nieuw jaar, creatieve ideeën en een dosis dosis positiviteit om ze ook daadwerkelijk uit te voeren. Dat klinkt ideaal, toch? Helaas is 2017 voor mij niet met dat gevoel begonnen. Het is een spannende tijd en moeilijke tijd. Degene die mij op Instagram volgen zien heel af en toe nog een foto voorbijkomen en hier en daar laat ik wat meer persoonlijke informatie los. Het is niet iets waar ik graag over praat. Wat mij betreft is het internet (mijn blog, Instagram, Facebook) een positieve plek. Iedereen deelt liever leuk nieuws, ik ben wat dat betreft geen uitzondering. Als het dan even lastig is om de positieve dingen nog te benoemen, dan plaats ik liever even niets. De wisseling van een jaar zorgt voor ruimte om na te denken over het afgelopen jaar.

Eind 2015 overleed mijn schoonmoeder. Één dag na elkaar hoorden mijn schoonouders dat ze ziek waren. Zij zouden elkaar er wel doorheen helpen, dacht ik. Dat hadden ze namelijk al vaker gedaan. Het tegendeel bleek waar en 2016 begon met het gemis van mijn schoonmoeder. Net voor de feestdagen moesten we, 6 weken na de diagnose, al afscheid van haar nemen. Kort daarna werd mijn lieve oma ernstig ziek. Ik heb haar een aantal maanden zo goed als ik kon geholpen en later verhuisde ze naar een hospice waar ze na 3,5 maand op 90 jarige leeftijd overleed. Voor sommige mensen is een oma iemand waar je eens in de zoveel tijd een saai bezoek aan moet brengen samen met je ouders. Anderen denken bij oma’s aan bergen lekkers en verhaaltjes die verteld werden toen je klein was. Voor mij was mijn oma alles. Zij was mijn rots in de branding en ik heb alles aan haar te danken. Ondertussen kregen wij ook het nieuws dat mijn schoonvader niet meer kan genezen. Hij ondergaat op dit moment een hele intensieve experimentele behandeling en ik hoop enorm dat we daardoor nog wat langer van hem mogen genieten. De tijd zal het leren.

Al met al een enorm heftig jaar. Je zou daardoor bijna vergeten dat er ook een hoop leuke dingen gebeurt zijn. Ik ben (ondanks de vele stille periodes) ontzéttend blij met de bezoekersaantallen van mijn blog. De binnenkijkers die ik mocht fotograferen en de knallende statistieken die daarop volgden. Bedankt daarvoor! Ik mocht ontzettend leuke styling klussen doen, een grote winkel helpen met het inkopen van de nieuwe collecties én als kers op de taart fotografeerden we een ontzettend verliefd bruidspaar op hun grote dag. We hebben leuke weekenden gehad, fijne tripjes gemaakt en een heerlijke tijd gehad in o.a. Parijs. Het is goed om ook stil te staan bij al die leuke dingen!

‘Als het verleden het heden wordt, verlies je de toekomst’, las ik ergens. Ik geloof dat ik me daar wel in kan vinden. Ondanks alles gaat het goed met mij en ik wil graag zoveel mogelijk leuke dingen doen om mezelf daar aan te blijven herinneren. Er staan hele leuke nieuwe samenwerkingen voor mijn blog op de planning, we hebben leuke tripjes in het verschiet én ik heb een ontzettend leuke nieuwe functie waar ik volgende week mee start.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en vooral gezond 2017 toe! Neem de mensen om je heen niet voor lief en spreek dit jaar vooral ook eens uit hoe blij je met ze bent! Ontzettend bedankt voor jullie bezoeken, reacties en lieve berichten!


Meest bekeken blogposts in 2016:
Binnenkijken in de industriële loft van Lieke - everythingelze.com

Binnenkijken in de industriele loft van Lieke

Binnenkijken bij Bob en Sjef - everythingelze.com

Binnenkijken bij Bob en Sjef

Hippe Planten

15x Hippe Planten